Lire lalabuhan triprakawis, Watake tembang Dhandhang Gula kasebut yaiku

Diposting pada 7 views

Lire lalabuhan triprakawis,

Guna bisa saniskareng karya,

Binudi dadi unggule,

Kaya sayektinipun,

Duk bantu prang Manggada nagri,

Amboyong putri dhomas,

Katur ratunipun,

Purune sampun tetela,

Aprang tandhing lan ditya Ngalengka nagri,

Suwanda mati ngrana.

Watake tembangDhandhang Gulakasebut yaiku ….

    A.sareh

    B.nantang 

    C.galak

    D.luwes

    E.sereng

Wangsulan:

Watake tembangDhandhang Gulakasebut yaiku luwes.

Jawaban : D