“Yogyanira kang para prajurit” Gancarane gatra kasebut yaiku

Diposting pada 5 views

Baiklah untuk soal selanjut nya30;

 

Yogyanira kang para prajurit,

Lamun bisa sira anuladha,

Duk ing nguni caritane.

Andelira Sang Prabu,

Sasrabahu ing Maespati,

Aran Patih Suwanda,

Lelabuhanipun,

Kang ginelung triprakara,

Guna, kaya, purun ingkang den antepi,

Nuhoni trah utama.

20;Yogyanira kang para prajurit21;

 

Gancarane gatra kasebut yaiku ….

    A.   Becike kang ditindakake para prajurit

    B.    Prabu Sasrabahu ing Maespati

    C.    Lelabuhan kaperang telung prakara

    D.   Guna, kaya, purun kang diantepi 

    E.    Setya marang rajane

 

Wangsulan:

 

Gancarane gatra “Yogyanira kang para prajurit” yaiku Becike kang ditindakake para prajurit

 

Jawaban : A

**

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *