Yogyanira kang para prajurit, Adhedhasar tembang kasebut, bisa di mangreteni yen paugerane tembang

Diposting pada 12 views

Baiklah untuk soal selanjut nya30;

 

,

Lamun bisa sira anuladha,

Duk ing nguni caritane.

Andelira Sang Prabu,

Sasrabahu ing Maespati,

Aran Patih Suwanda,

Lelabuhanipun,

Kang ginelung triprakara,

Guna, kaya, purun ingkang den antepi,

Nuhoni trah utama.

 

, Dhandhang Gula yaiku ….

    A.   10i, 10a, 8e, 7u, 9i, 7a, 6u, 8a, 12i, 7a 

    B.    8u, 8i, 8a, 8i, 8a, 8i

    C.    7u, 10u, 12i, 8u, 8o

    D.   8a, 11i, 8i, 7u, 12a, 8u, 8a

    E.    12i, 6a, 8i, 8a

 

Wangsulan:

 

Adhedhasar tembang kasebut, Dhandhang Gula yaiku 10i, 10a, 8e, 7u, 9i, 7a, 6u, 8a, 12i, 7a.

 

Jawaban : A

**

Jangan lupa komentar & sarannya

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *