“Nuhoni trah utama” Gancarane gatra kasebut yaiku

Diposting pada 9 views

Baiklah untuk soal selanjut nya30;

 

,

Lamun bisa sira anuladha,

Duk ing nguni caritane.

Andelira Sang Prabu,

Sasrabahu ing Maespati,

Aran Patih Suwanda,

Lelabuhanipun,

Kang ginelung triprakara,

Guna, kaya, purun ingkang den antepi,

Nuhoni trah utama.

20;Nuhoni trah utama21;

 

Gancarane gatra kasebut yaiku ….

    A.   Kabeh bisa niru kaya dedongengan jaman kuna

    B.    Ngantepi trahing wong utama

    C.    Bisa mrantasi gawe supaya dadi unggul

    D.   Lelabuhan kaperang telung prekara

    E.    Guna, kaya, purun kang diantepi

 

Wangsulan:

 

“Nuhoni trah utama” Gancarane gatra kasebut yaiku Ngantepi trahing wong utama.

 

Jawaban : B

**

Jangan lupa komentar & sarannya

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *