Kumbakarna kinen mangsah jurit, Ukara kang trep kanggo njangkepi tembang kasebut

Diposting pada 5 views

Baiklah untuk soal selanjut nya30;

 

,

Mring kang raka sira tan lenggana,

Nglungguhi kasatriyane,

Ing tekad datan purun,

Amung cipta labuh nagari,

Lan noleh yayah rena,

Myang leluhuripun,

Wus mukti aneng Ngalengka,

Punagi mati ngrana.

 

yaiku ….

    A.    Kang ginelung tri prakara

    B.    Mring raka amrih raharja

    C.    Bratayuda ingadegken senapati

    D.    Arsa rinusak ing bala kapi

    E.    Suwita mring Sang Kurupati

 

Wangsulan:

 

yaiku Arsa rinusak ing bala kapi.

 

Jawaban : D

**

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *