“Kumbakarna kinen mangsah jurit” gatra kasebut nduweni teges

Diposting pada 6 views

Baiklah untuk soal selanjut nya30;

 

,

Mring kang raka sira tan lenggana,

Nglungguhi kasatriyane,

Ing tekad datan purun,

Amung cipta labuh nagari,

Lan noleh yayah rena,

Myang leluhuripun,

Wus mukti aneng Ngalengka,

Punagi mati ngrana.

 

20;21; gatra kasebut nduweni teges ….

   A.   Kumbakarna duka amarga akeh prajurit kang pejah

   B.    Kumbakarna didhawuhi maju perang

   C.    Kumbakarna ora mbantah jalaran nglungguhi (netepi) watak satriyane

   D.   Kumbakarna satriyane Ngalengka

   E.    Kumbakarna nadyan wujud raseksa nanging tansah nggayuh kautaman

 

Wangsulan:

“Kumbakarna kinen mangsah jurit” gatra kasebut nduweni teges Kumbakarna didhawuhi maju perang.

Jawaban : B

**

Jangan lupa komentar & sarannya

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *