“Guna bisa saniskareng karya” Gatra kapindho kasebut menawa di gancarake dadi

Diposting pada 4 views

Baiklah untuk soal selanjut nya30;

 

Lire lalabuhan triprakawis,

Guna bisa saniskareng karya,

Binudi dadi unggule,

Kaya sayektinipun,

Duk bantu prang Manggada nagri,

Amboyong putri dhomas,

Katur ratunipun,

Purune sampun tetela,

Aprang tandhing lan ditya Ngalengka nagri,

Suwanda mati ngrana.

20;Guna bisa saniskareng karya21;

 

Gatra kapindho kasebut menawa di gancarake dadi ….

   A.   kaya dene nalika paprangan negara Manggada

   B.    prajurit kudu prihatin ing saben wayah

   C.    kewanenane wis nyata nalika perang tandhing karo Dasamuka

   D.   guna bisa mrantasi gawe supaya dadi unggul

   E.    tumindaka kang titi lan -ati menawa dadi prajurit

 

Wangsulan:

Gatra “Guna bisa saniskareng karya” menawa di gancarake dadi guna bisa mrantasi gawe supaya dadi unggul.

Jawaban : D

**

Jangan lupa komentar & sarannya

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *