Gatekna tembang ing ngisor iki! Mangka ta kang aran laku, Lakune ngelmu sejati,

Diposting pada 8 views

Baiklah untuk soal selanjut nya30;

 

Gatekna tembang ing ngisor iki!

Mangka ta kang aran laku,

,

Tan dahwen pati openan,

Tan panasten nora jail,

Tan njurungi ing kahardan,

Amung eneng mamrih ening.

 

Miturut tembang kasebut tegese tembung 20;panasten21; yaiku ….

     A.   seneng nyacad lepating wong liya

     B.    meri marang wong liya

     C.    gampang nesu marang sapadha-padha

     D.   seneng aweh marang liyan

     E.    tresna marang wong tuwa

 

Wangsulan:

Miturut tembang kasebut tegese tembung “panasten” yaiku gampang nesu marang sapadha-padha.

Jawaban : C

**

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *