Gatekna tembang ing ngisor iki! Mangka kanthining tumuwuh, Salami mung awas eling,

Diposting pada 11 views

Baiklah untuk soal selanjut nya30;

 

Gatekna tembang ing ngisor iki!

Mangka kanthining tumuwuh,

,

Eling lukitaning alam,

Dadi wiryaning dumadi,

Supadi nir ing sangsaya,

Yeku pangreksananing urip.

 

Tegese tembung kang kacethak kandel yaiku 30;.

    A.   manungsa

    B.    kahanan

    C.    carane njaga

    D.   tandha-tandha

    E.    pepalang laku

 

Wangsulan:

pangreksananing saka tembung 20;rekso” sing tegesi njaga, dadi tegese tembung pangreksananing yaiku carane njaga.

Jawaban : C

**

Jangan lupa komentar & sarannya

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *