Gatekna geguritan ing ngisor iki! Aku lila Korban jiwa raga kanggo bumiku

Diposting pada 8 views

Baiklah untuk soal selanjut nya30;

 

Gatekna geguritan ing ngisor iki!

Aku lila

Korban jiwa raga kanggo bumiku

Nadyan awak ajur dadi sawur

Lan getihku mlabar mili, netes ing bumi pertiwi

Labet raharjaning negara

 

Gatra katelu lan kapapat geguritan Ing dhuwur ngandhut majas 30;.

     A.   metafora

     B.    personifikasi

     C.    hiperbola

     D.   metonimia

     E.    sarkasme

 

Wangsulan:

Gatra 20;Nadyan awak ajur dadi sawur, Lan getihku mlabar mili, netes ing bumi pertiwi” ngandhut majas hiperbola (diluweh-luwehno).

Jawaban : C

**

 

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *