100 Pertanyaan TEFL dan Jawaban

Diposting pada 5 views

Untuk Selanjutnya Kita akan Membahas

35. The materials provided in the curriculum refer to types of discourse, which are often in the forms of conversational interaction. It will be shown such as ….
A. the language expression
B. the verb patterns
C. the point of the grammar
D. the situational dialogue

Jawaban:
A. the language expression

36. One of the types of evaluation is Portofolio. It is a filed record of individual progress in learning. The function of the portofolio is ….
A. to make the note of the students’ problem
B. to keep the collection of the students’ painting
C. to give the information of the students’ progress
D. to evaluate the students’ achievement

Jawaban:
C. to give the information of the students’ progress

37. Teaching vocabulary is based on the word level classification such as 0 words for the Elementary Class in relation to the word frequency i. e . technical words, academic words, high
frequency words, and ….
A. classroom expression words
B. low frequency words
C. daily conversation words
D. telegrapic words

Jawaban:
B. low frequency words

38. Mackey (1975) offered two ways in teaching vocabulary using differential procedures in relation to the the native language i.e. explanation and …
A. demonstration
B. direction
C. information
D. translation

Jawaban:
D. translation

39. Mackey (1975) proposed four classification of the techniques in teaching vocabulary , one of them using images to give the most real and lasting of impresion i.e, the …. Procedures.
A. Differential
B. Ostentive
C. Pictorial
D. Contextual

Jawaban:
C. Pictorial

40. Multiple context is one of the teaching vocabulary communicatively . This technique makes the students 30; the meaning of the word through the clues.
A. guess
B. challenge
C. deduct
D. picture

A. guess

41. Salah satu komponen yang dapat mendukung pencapaian kompetensi komunikatif siswa dalam belajar bahasa Inggris adalah 30;.
A. Extrovert yaitu selalu ingin berbicara walaupun mengerti ucapannya tidak benar
B. Introvert yaitu tidak mau berbicara dalam bahasa Inggris karena takut salah
C. Tidak ada motivasi untuk dapat berkomunikasi dalam bahasa Inggris
D. Lingkungan sekitar tidak menggunakan bahasa Inggris

Jawaban:
A. Extrovert yaitu selalu ingin berbicara walaupun mengerti ucapannya tidak benar

4. Berikut ini merupakan penjelasan tentang silabus komunikatif.
A. Pemilihan bahan pembelajaran yang dapat mendukung tercapainya kompetensi komunikatif
B. Kompetensi yang akan dicapai sesuai dengan silabus pembelajaran
C. Prosedur pembelajaran dalam sistem komunikasi lisan
D. Isi program pembelajaran yang komunikatif

Jawaban:
A. Pemilihan bahan pembelajaran yang dapat mendukung tercapainya kompetensi komunikatif

43. Tipe silabus notional sepenuhnya mempertimbangkan komponen-komponen seperti ….
A. keterampilan menyimak, berbicara, membaca, dan menulis
B. pronunciation, tata bahasa, dan keterampilan berbahasa
C. sosio-struktural, semantik, dan linguistik
D. keempat keterampilan berbahasa

Jawaban:
C. sosio-struktural, semantik, dan linguistik

44. Prinsip pembelajaran bahasa Inggris yang manakah yang sesuai untuk anak?
A. Keterampilan berbahasa yang dipelajari pertama kali tidak perlu ditentukan karena anak menyukai bahasa
B. Pembelajaran bahasa untuk anak perlu melibatkan panca indra untuk membantu pemahaman anak
C. Kebudayaan dari penutur bahasa sasaran harus diperkenalkan kepada anak
D. Tata bahasa perlu diajarkan kepada siswa pada awal pertemuan

Jawaban:
B. Pembelajaran bahasa untuk anak perlu melibatkan panca indra untuk membantu pemahaman anak

45. Pembelajaran Reading yang manakah yang cocok untuk anak-anak pemula?
A. Guru menunjukkan benda, misalnya: balon udara; guru menanyakan jumlahnya; warnanya;jumlah warna yang sama; guru memberikan wacana tentang balon; guru memberikan contoh cara membacanya
B. Guru memberi kesempatan kepada siswa untuk membaca wacana secara bergantian; mengajukan beberapa pertanyaan tentang wacana yang baru dibaca pada setiap siswa
C. Siswa membaca wacana yang diberikan guru; menceritakan kembali isi wacana yang baru saja dibaca; meringkas cerita yang dibacanya,membaca hasil ringkasan
D. Guru memberikan beberapa pertanyaan tentang isi wacana; menanyakan katakata frasa, dan kalimat-kalimat sulit yang belum dipahami siswa

Jawaban:
A. Guru menunjukkan benda, misalnya: balon udara; guru menanyakan jumlahnya; warnanya;jumlah warna yang sama; guru memberikan wacana tentang balon; guru memberikan contoh cara membacanya

46. Contoh pembelajaran keterampilan berbahasa tulisan yang manakah yang sesuai untuk anak?
A. Guru menunjuk benda-benda yang terdapat di dalam kelas kemudian meminta siswa untuk menuliskan benda-benda tersebut dalam bahasa Inggris
B. Guru memberikan wacana bahasa Inggris kepada siswa lalu meminta siswa untuk membacanya dan menulis ringkasan dari wacana tersebut
C. Siswa diminta menjelaskan kejadian-kejadian yang dialami oleh para pelaku dalam ceritera yang dibacanya secara tertulis
D. Siswa diminta untuk menceriterakan secara lisan tentang wacana yang baru saja dibacanya

Jawaban:
A. Guru menunjuk benda-benda yang terdapat di dalam kelas kemudian meminta siswa untuk menuliskan benda-benda tersebut dalam bahasa Inggris

47. Prinsip pembelajaran bahasa Inggris yang manakah yang sesuai dengan karakteristik teenagers?
A. Keterampilan berbahasa tidak perlu dikembangkan secara seimbang karena teenagers hanya memerlukan keterampilan berbicara
B. Teenagers lebih menyukai benda-benda konkrit karena ini akan lebih mudah untuk mempelajari bahasa
C. Grammar (tata bahasa) tidak perlu diberikan karena teenagers tidak ingin mengetahui makna bahasa
D. Teenagers lebih menyukai topik-topik yang sesuai dengan hobi, kesukaan, atau dunia remaja

Jawaban:
D. Teenagers lebih menyukai topik-topik yang sesuai dengan hobi, kesukaan, atau dunia remaja

48. Prinsip pembelajaran bahasa yang tepat untuk pembelajaran writing untuk orang dewasa adalah….
A. Siswa dapat menyiapkan materi sendiri sesuai dengan minat dan kesukaannya untuk belajar menulis
B. Guru harus memberikan ide atau bahan agar siswa dapat mengembangkan keterampilan menulis secara maksimal
C. Guru membuat pertanyaan-pertanyaan arahan (guide questions) lalu siswa menulis berdasarkan pertanyaan-pertanyaan tersebut
D. Siswa diberikan wacana yang sesuai dengan topik yang akan dibahas kemudian

Jawaban:
A. Siswa dapat menyiapkan materi sendiri sesuai dengan minat dan kesukaannya untuk belajar menulis

49. Metode pembelajaran bahasa yang cocok untuk mengajarkan bahasa Inggris untuk orang dewasa ….
A. Communicative Language Teaching
B. T otal Physical Response
C. Audio Lingual Method
D. The direct Method

Jawaban:
A. Communicative Language Teaching

50. The ability to evaluate critically what is read requires some skills such as distinguishing between fact and opinion, … ,deciding whether propaganda is being spread, and examining critically the generalizations made.
A. describing the things
B. telling what is real and fanciful
C. exploring the ideas
D. finding the difficult words

Jawaban:
B. telling what is real and fanciful

51. Huebener (1965) says that reading lesson will be more interesting, colourful, and effective when the teacher properly uses …
A. the visual medias
B. the internet connection
C. the language laboratory
D. the micro teaching

Jawaban:
A. the visual medias

52. Harmer (1998) suggests that there are basically four aspects of planning:
1. who is going to be taught
2. what material are going to be taught
3. how material are going to be taught
4. with material are going to be taught.
From those aspects it can be seen clearly that the aspect which have relation to the selected materials is ….

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Jawaban:
B. 2

53. Harmer (1998) suggests a number of things when the teacher wants to use the right materials, for example, the language used in the topic of discussions is in the right level, the topic or content is … the students, many kinds of activities, and the squencing of the lessons or activities is logical.
A. suitable for
B. chosen by
C. familiar with
D. recognizable to

Jawaban:
A. suitable for

54. Experts saying that working in a small group work will have some advantages in the teaching speaking process namely …
A. Atkinson et. al. (1997), Porter (1986), Bruton and Samuda (1980)
B. Nunan (1989), Porter (1986), and Long , et. al. (1976)
C. Porter (1986), Bruton and Samuda (1980) and Long , et. al. (1976)
D. Harmer (1998), Porter (1986), Bruton and Samuda (1980)

Jawaban:
C. Porter (1986), Bruton and Samuda (1980) and Long , et. al. (1976)

55. The easiest and popular procedure of teaching speaking in the lowest classoom based on Hadfield (1999) is …
A. discussion
B. ask and answer
C. roleplay
D. remembering

Jawaban:
D. remembering

56. Hadfield (1999) decided the procedure of teaching speaking in the classroom using the technique of role play by starting with
….
A. giving the students a questionaire
B. asking the students to imagine
C. putting the picture on the blackboard
D. giving the flash cards that show a number on each card

Jawaban:
B. asking the students to imagine

57. Alan Maley and Alan Duff (1990) say that it may be worth adding that some of essential features of fluent speech such as clarity of diction, phrasing, …, control and variation of pace, flow naturally from reading of poetry aloud.
A. low and high tone
B. stress and rhythm
C. slow and quick speed
D. subject and object

Jawaban:
B. stress and rhythm

58. The reason for reading and discussing the content of a poetry in group is that working difficult stuff together is … to participate in the learning activity .
A. frustated
B. insecure
C. lazy
D. fun

Jawaban:
D. fun

59. Collie and Slatter (1995) point out that in more practical level working with group can … presented by the number of unknown on a page of a poetry
A. make the troubles
B. reduce the principles
C. lessen the difficulties
D. create the antipathies

Jawaban:
C. lessen the difficulties

60. The benefit of a grammar syllabus is that the students move from simpler to more complex structures and they may learn …more easily.
A. the parts of speech
B. the sentence
C. the tenses
D. the structure

D. the structure

61. Most people listen when they want to …
A. enggage in conversation
B. enjoy watching to the game
C. exchange the important stuffs
D. excerpt the extensive reading

Jawaban:
A. enggage in conversation

62. The using some characteristics of Spoken English is necessary in teaching listening so that the students know that the teachers use more … than when they chat to them or with their associates.
A. casual language
B. ungrammatical language
C. informal language
D. formal language

Jawaban:
D. formal language

63. In teaching listening, mostly occurs in language laboratory, teachers should design the activities that make possible for the students to listen at their own pace, … and a greater willingness to risk.
A. express their ideas
B. solve their problems
C. result in decrease anxiety
D. recognize their own voice

Jawaban:
C. result in decrease anxiety

64. The beginning stage of teaching listening, the students might be brought to the practice in hearing and saying the sound of isolated words as they correctly pronounced by the native speaker . This task is not intelectual activity in nature, rather it is a mattter of ….
A. demonstrating the sounds
B. producing the sounds
C. repeating the utterances
D. acquiring habits

Jawaban:
D. acquiring habits

65. Many English teachers are in favor of using video as the source of listening works in class. This might be caused by the fact that video recordings enable the students to …. to help them understand what they hear .
A. explore the story
B. have visual clues
C. imitate the pronunciation
D. repeat the scenes

Jawaban:
B. have visual clues

66. In testing listening the teacher should be based on the students’ level which is shown from the type of test. For beginner usually the test focuses on understanding … .
A. the mini talk in the lecturing class
B. the short dialogue in a certain place
C. the special expression in the conversation
D. the phoneme discrimination in words

Jawaban:
D. the phoneme discrimination in words

67. Anthony , Pearson, and Raphael (1993) stated that reading as a process of constructing meaning through the dynamic interaction among the reader ’ s existing knowledge, the information suggested by the written language, and the … of the reading situation.
A. contrast
B. conflict
C. context
D. controversy

Jawaban:
C. context

Semoga Bermanfaat Untuk Teman Teman Semuanya

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *